Wiljatur Interim Management | Voor evenwichtige ondersteuning | 06-121 53 297 | info@wiljatur.nl
Interim Management, Advies & Analyse

 

IT Flex Management

Flex Management is het invullen van de behoefte aan deeltijd ICT-management maar met de intensiteit die u nodig heeft. Veelal hebben organisaties wel structurele ondersteuning nodig maar rechtvaardigt de hoeveelheid werk een fulltime functie niet.  In andere gevallen ontbreekt het eenvoudig weg aan de expertise en de kwaliteit op het gebied van ICT, is het lastig om ICT medewerkers te coachen en aan te sturen of ontbreekt de samenhang in projecten met een ICT component. In dat geval is het mogelijk om bij ons IT Flex Management af te nemen voor 1 of 2 dagen in de week. Dit kan voor een korte periode zodat de organisatie weer op de rails staat of voor een langere periode waarbij tegen een scherp tarief een Flex abonnement kan worden afgesproken.

 

 De meeste ZZP´ers zijn slechts geïnteresseerd in opdrachten voor 3 tot 5 dagen per week en niet in korte, kleinere klussen. Wiljatur Interim Management biedt hierbij wel de passende flexibiliteit. U kunt deze dienst afnemen met de intensiteit die u noodzakelijk acht. Elke vrijdagmiddag en dinsdagochtend is geen probleem. Wekelijks een of twee dagen, een abonnement met 20 dagen, Prima! 

 

Voorbeelden van opdrachten kunnen zijn:

- Inhoudelijke management en coachen van ICT medewerkers die nu vanuit directie of een leidinggevende zonder ICT kennis worden aangestuurd

- Ontwikkelen van strategie, beleid en een lange termijn visie  op het gebied van ICT

- Uitvoeren en managen van ICT projecten  zodat de benodigde verbeteringen worden uitgevoerd en de kwaliteit blijft geborgd

- Zorgdragen voor samenhang in de ICT en organisatie projecten

- Inbrengen van nieuwe en moderne inzichten op de problematiek die in de organisatie speelt

- Professionalisering van de ICT afdeling door de inbreng van procesmatig en projectmatig werken

 

Dit klinkt natuurlijk aanlokkelijk maar hoe werkt dit concept in de praktijk? Vaak kunt of wilt u het salaris van het gewenste niveau niet bieden. Wij hebben een vergelijk gemaakt tussen een fulltime ICT manager op HBO niveau en de inzet van IT Flex management. Aangezien dit voor een volledig jaar geldt gaan wij uit van de abonnementsvorm met een zeer scherp tarief. De ICT Manager brengt extra personeelskosten met zich mee vanwege pensioen, vakantiegeld, lease auto etc. en is bovendien niet flexibel inzetbaar.

 

  ICT Manager in vaste dienst IT Flex Manager
 Salaris E60.000 - E70.000 per jaar 
 Personeelskosten E100.000 - 110.000 per jaar 
   
 Uurtarief incl. reiskosten excl. BTW  E90,-- / E85,--
 1 dag / week  E35.000 - 40.000
 2 dagen / week  E65.000 - 70.000
 

Zoals u kunt zien is de IT Flex Manager voor 2 dagen per week ruimt 30% goedkoper dan een full time ICT manager in vaste dienst.

 

Mocht u meer willen weten over dit concept, neemt u dan contact met ons op zodat we een verdere uitleg kunnen geven en mogelijk snel en flexibel tot zaken kunnen komen.